Leaf Pressing – You Grow Girl

Leaf Pressing – You Grow Girl

November 29, 2022 0 Von admin

Όταν δούλευα πάνω στο βιβλίο μου, Grow Curious, αποφάσισα να συμπεριλάβω ένα πατημένο φύλλο ή λουλούδι από τον κήπο μου σε τυχαία αντίγραφα του βιβλίου. Εάν αγοράσατε ένα αντίγραφο εκτύπωσηςγυρίστε στη σελίδα 87 για να δείτε αν έχετε.

Πατημένο φύλλο hosta από τον κήπο μου.

Έχω πιέσει πολλά φύλλα και λουλούδια κατά τη διάρκεια των ετών που ήμουν κηπουρός, αλλά το πάτημα σε υψηλή ένταση με ενθάρρυνε – ή μάλλον, μου έδωσε μια δικαιολογία – να πειραματιστώ περισσότερο από πριν με το πάτημα κάθε είδους φυτών και μερών φυτών. Το έχω κρατήσει από τότε και μεγαλώνω μια συλλογή για να κρατήσω, ώστε τελικά να μπορέσω να φτιάξω ένα βοτανοφόρο [a collection of preserved plant material that catalogues the flora of an area] αυτού του κήπου και του χρόνου μου εδώ.

Ανακάλυψα ότι, ενώ μια κατάλληλη πρέσα λουλουδιών είναι χρήσιμη για ταξίδια, ένα πραγματικά μεγάλο βιβλίο λειτουργεί εξίσου καλά για τα περισσότερα φυτά και είναι η προτιμώμενη πρέσα για χρήση. Είναι γρηγορότερο γιατί μπορείτε απλώς να βάλετε φύλλα όπως εσείς, αντί να ξεβιδώσετε κάθε μπουλόνι και να το αντικαταστήσετε. Έχω ένα συγκεκριμένο βιβλίο που χρησιμοποιώ περισσότερο. Είναι ένα βιβλίο μαγειρικής μεγάλου μεγέθους με χοντρό χαρτί που δεν μου άρεσε ιδιαίτερα και σκόπευα να το καθαρίσω μέχρι που συνειδητοποίησα ότι θα έκανε μια υπέροχη πρέσα φυτών! Έχω χρησιμοποιήσει επίσης έναν παλιό τηλεφωνικό κατάλογο, αλλά είναι δύσκολο να τους βρεις αυτές τις μέρες!


Λευκά λουλούδια καρδιάς που αιμορραγούν (Θεαματική dicentra). Αυτά είναι ιδιαίτερα για μένα αφού η φίλη μου Sakura μου έδωσε αυτό το φυτό πριν από πολλά χρόνια ως σπορόφυτο λίγες μέρες πριν τη χάσουμε σε τροχαίο ατύχημα.


Πατημένο φύλλο του δέντρου μου Bodhi (Θρησκευτική συκιά).

Τοποθετώ μερικά κομμάτια χαρτιού γύρω από τα φύλλα για να απορροφήσει την υγρασία που εκφράζεται κατά τη διαδικασία στεγνώματος και να μην κολλήσει. Το απλό χαρτί αντιγραφής είναι καλό για τα περισσότερα φύλλα, αλλά ένα απορροφητικό χαρτί όπως το χαρτί εφημερίδων (φθηνό) ή το στυπόχαρτο (ακριβότερο) μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν υπάρχει περισσότερη υγρασία μέσα στα φύλλα. Στην περίπτωση των παχύτερων φύλλων (ή λουλουδιών), δεν πιέζω πολύ για να ξεκινήσω, προσθέτοντας σταδιακά περισσότερο βάρος από πάνω με τη μορφή πολλών μεγάλων βιβλίων που στοιβάζονται ένα κάθε φορά. Το υπερβολικό βάρος ταυτόχρονα μπορεί να σπάσει το υγρό και να κάνει τα μέρη του φυτού να κολλήσουν μόνιμα στο χαρτί.

Είχα κάποια επιτυχία με αυτήν την αργή μέθοδο όταν πιέζω πιο χοντρά λουλούδια όπως τουλίπες ή νάρκισσους, αλλά γενικά η πρέσα είναι προτιμότερη καθώς είναι ευκολότερο να κατανεμηθεί το βάρος/πίεση εξίσου. Έχω 2 μικρές πρέσες παρόμοιες με αυτήν, αλλά είχα σχέδια στο μυαλό μου εδώ και περίπου 15 χρόνια να φτιάξω ένα μεγαλύτερο. Μπορεί τελικά να ενδώσω και να αγοράσω κάτι παρόμοιο Αυτό. Νομίζω ότι οι ιμάντες είναι καλύτεροι από τα γωνιακά μπουλόνια σε μεγαλύτερο μέγεθος λόγω της κατανομής βάρους/πίεσης. Τα γωνιακά μπουλόνια σημαίνουν ότι δεν υπάρχει πίεση βάρους στη μέση, κάτι που μπορεί να είναι πρόβλημα με παχύτερα φυτικά υλικά. Δεν έχω φούρνο μικροκυμάτων και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ πρέσα μικροκυμάτων, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω για την αποτελεσματικότητά τους.

Άλλες συμβουλές:

  • Συλλέξτε φυτικά υλικά σε ξηρές ημέρες μετά την εξάτμιση της πρωινής δροσιάς.
  • Τα βιβλία λειτουργούν καλύτερα για τα περισσότερα φύλλα και τα πιο λεπτά λουλούδια, όπως πανσέδες, ακουιλέγια και αιμορραγικές καρδιές που δεν είναι πολύ στριμωγμένες.
  • Τα πιο ξερά φύλλα από φυτά όπως ο ιαπωνικός σφένδαμος, το τζίνγκο ή το φασκόμηλο πιέζονται πολύ πιο εύκολα από τα παχύτερα, πιο υγρά φύλλα των τροπικών φυτών εσωτερικού χώρου.
  • Κάντε ένα μάτσο φυτά ταυτόχρονα, αν μπορείτε. Είναι καλύτερα να κάνετε ένα μάτσο και μετά να τα αφήσετε. Όταν κάνω μια νέα παρτίδα, συνήθως ξεκινώ ξανά με ένα άλλο βιβλίο ή πιέζω και περιμένω να στεγνώσει η πρώτη παρτίδα πριν τα αφαιρέσω και ξαναχρησιμοποιήσω το βιβλίο.
  • Επαναχρησιμοποιώ το στυπόχαρτο πολλές φορές. Ακόμη και το κανονικό χαρτί αντιγραφής μπορεί συνήθως να έχει πολλές χρήσεις.
  • Αποθηκεύω τα συμπιεσμένα υλικά μου σε μια επίπεδη μονάδα συρταριού με φύλλα χαρτιού ανάμεσά τους για να διευκολύνω την αφαίρεσή τους, καθώς είναι τόσο ευαίσθητα. Δείτε την εικόνα παραπάνω
  • Αγόρασα λωρίδες βότανο για τοποθέτηση από αυτός ο πωλητής etsy.

* Το πάτημα στο πάνω μέρος της σελίδας είναι ένα μικρό Monstera deliciosa.

————————

Σημείωση: Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών.