Crystal’s Body Salve – Pranamaya Yoga

Crystal’s Body Salve – Pranamaya Yoga

Mai 20, 2023 0 Von admin

από την Crystal Higgins

Υπάρχει μια φυτική αφύπνιση που συμβαίνει στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έλκονται από τη θεραπευτική δύναμη και τη χαρά του να βρίσκονται σε βαθύτερη σχέση με τα βότανα, τα δέντρα, τα λουλούδια και τον φυσικό κόσμο. Πάντα με γοήτευε η κηπουρική και έχω όμορφες αναμνήσεις από το σκάψιμο στη βρωμιά και την εκμάθηση φαινομενικά εσωτερικών φυτών από τη γιαγιά μου Έρμα.

Ως σύγχρονος γιόγκινι που ζει σε ένα αστικό περιβάλλον, βρήκα τον εαυτό μου να κάνω τελετουργικό φροντίζοντας τα φυτά εσωτερικού χώρου μου και επίσης λαχταράω περισσότερο χρόνο σε σχέση με τον φυσικό κόσμο έξω από το διαμέρισμά μου.

Από την πανδημία, έχω μεγιστοποιήσει την ποσότητα των δοχείων που μπορώ να χωρέσω στο μικρό μου κατάστρωμα – γεμάτα με μαρούλια, λουλούδια, παχύφυτα και βότανα. Και άρχισα ακόμη και έναν μίνι κήπο ζεστού σπιτιού σε ένα παράθυρο, προς μεγάλη χαρά της γάτας μου. Έχω βουτήξει βαθιά σε μελέτες με βότανα για να μάθω μερικές εξαιρετικές μεθόδους για να παίρνω αυτά τα βότανα που έχω καλλιεργήσει στο σπίτι ή τα έχω προμηθευτεί από έναν αξιόπιστο προμηθευτή (το αγαπημένο μου είναι το Mountain Rose Herbs με έδρα το Όρεγκον), για να φτιάχνω φυτικά φάρμακα και θεραπευτικά προϊόντα. Και επίσης να συνδεθεί με τα ίδια τα φυτά.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν ήξερα πώς, ούτε καν πίστευα ότι ήταν δυνατό, να φτιάξω σπιτικά φυτικά προϊόντα περιποίησης σώματος και σπιτικές θεραπείες. Και σίγουρα δεν θα είχα μαντέψει ότι οι θεραπείες που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι –με χρόνο, ανοιχτό μυαλό και καλούς δασκάλους– είναι πολύ υψηλότερης ποιότητας, πιο προσιτές και πολύ καλύτερες από πολλά από αυτά που βλέπουμε προς πώληση!

Όταν αρχίζουμε να εξετάζουμε τους τρόπους με τους οποίους ο σύγχρονος πολιτισμός μας έχει αποσυνδεθεί από τις προγονικές ρίζες και τις γηγενείς θεραπευτικές πρακτικές όπως η βοτανολογία, δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτές οι σκέψεις και οι αμφιβολίες ήταν στο μυαλό μου. Η βοτανολογία είναι τόσο παλιά όσο κι εμείς – όπως είπαν όλοι οι δάσκαλοί μου στη Βοτανολογία, γι‘ αυτό είμαστε όλοι εδώ σήμερα. Οι πρόγονοί μας επικοινωνούσαν με τα φυτά και τα δέντρα και ανέπτυξαν πολλούς καταπληκτικούς τρόπους για να μας βοηθήσουν να παραμείνουμε σε καλή υγεία μέσω αυτού πριν από τη σύγχρονη ιατρική. Η πρόσφατη έκρηξη στη βοτανολογία είναι πιστεύω ένας επιπλέον τρόπος με τον οποίο όλοι ξυπνάμε όλο και περισσότερο για τις δυνατότητες αλλαγής και βαθύτερης σύνδεσης στον κόσμο γύρω μας. Η σχέση μας με το φυτικό βασίλειο έχει διακοπεί εδώ και πολύ καιρό.

Ακριβώς όπως με τη μαγειρική – η διαδικασία παρασκευής ενός οικιακού φυτικού προϊόντος DIY είναι πολύ προσωπική και υποκειμενική! Σας προσκαλώ να δοκιμάσετε αυτή τη βασική συνταγή όπως αναφέρεται πρώτα και να δείτε πώς θα πάει. Και αν είστε κάτι σαν εμένα, θα εκπλαγείτε και θα λατρέψετε που μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι πραγματικά υψηλής ποιότητας μόνοι σας.

Δεδομένου ότι σας συνιστώ να δουλέψετε με βιολογικά συστατικά και βότανα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που φτιάχνετε αυτό το αλοιφό μπορεί να βγαίνει λίγο διαφορετικό. Παρόμοια με το πότε μαγειρεύουμε και πώς τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε από την αγορά μπορούν να έχουν καλύτερη γεύση τη μία εβδομάδα σε σύγκριση με την επόμενη, ανάλογα με τις συνθήκες καλλιέργειας (βροχή, ήλιος κ.λπ.) και πολλούς παράγοντες! Κάθε φορά που το κάνετε κάποιοι παράγοντες μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετικοί, αλλά οι βασικές οδηγίες είναι οι ίδιες.

Αυτό το στυλ βοτανοθεραπείας είναι μια «λαϊκή μέθοδος», επομένως υπάρχουν γενικές οδηγίες για τις μετρήσεις, αλλά είναι πραγματικά ένα σημείο εκκίνησης. Σας ενθαρρύνω να παίξετε μέχρι να ανακαλύψετε την προτιμώμενη συνέπεια / μέθοδο. Αυτό που προσφέρω είναι μια γενική περιγραφή και μπορείτε να αλλάξετε τις ποσότητες ορισμένων συστατικών ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Βοτανική άλμη σώματος

½ φλιτζάνι βιολογικό λάδι (αγαπώ την ελιά, αλλά μπορείτε να επιλέξετε σουσάμι, κουκούτσι βερίκοκου, καρύδα, jojoba ή άλλο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)

Σημείωση: Συνιστώ ανεπιφύλακτα τη χρήση ενός εμποτισμένου ελαίου όπως το λάδι καλέντουλας, το λάδι άρνικας, το φυτέλαιο ή οποιοδήποτε λάδι θέλετε!

Περίπου 1 TSP Organic Beeswax Pellets

Οδηγίες : Τοποθετήστε ένα διπλό λέβητα (μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι με νερό και ένα άλλο τηγάνι από πάνω).

Βάλτε περίπου το ¼ του λαδιού σε ένα γυάλινο βάζο στον διπλό λέβητα (βεβαιωθείτε ότι ΜΗΝ το τοποθετήσετε απευθείας στην πηγή θερμότητας – θα πρέπει να υπάρχει νερό κάτω από αυτό το βάζο και μια πλατφόρμα για να ξεκουραστεί το βάζο, ώστε σχεδόν να «αχνιστεί» ), και φέρνουμε το νερό σε βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε σημείο βρασμού και προσθέτουμε τα σφαιρίδια μελισσοκέρι. Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο ραβδί (μου αρέσει να χρησιμοποιώ ξυλάκι) μέχρι να διαλυθεί το κερί μέλισσας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

Έχετε τα βάζα σας έτοιμα για να χύσετε – Μου αρέσει να χρησιμοποιώ διαφανή γυάλινα βάζα για να δω το χρώμα και τη συνοχή της αλοιφής! Απλώς φροντίστε να τα αποθηκεύσετε σε χώρο όπου δεν εκτίθενται σε άμεσο ηλιακό φως ή θερμότητα.

Ρίξτε το μείγμα λαδιού και κερί μέλισσας στα βάζα σας και αφήστε το να κρυώσει. Στη συνέχεια, βάλτε το καπάκι και έχετε ένα όμορφο σπιτικό φυτικό έλαιο!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Εάν χρησιμοποιείτε λάδι καλέντουλας, αυτή η αλοιφή είναι απίστευτη για το δέρμα και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει με μώλωπες και κοψίματα. Είναι αντιφλεγμονώδες και επίσης τόσο καταπραϋντικό για το νευρικό σύστημα. Η καλέντουλα είναι ασφαλής για εγκύους και μωρά επίσης!

Εάν χρησιμοποιείτε έλαιο άρνικας, αυτή η αλοιφή είναι υπέροχη για πόνους στους μύες, μώλωπες και ένταση στο σώμα. Μου αρέσει να το βάζω στους ώμους μου το πρωί ή στο λαιμό μου αν αισθάνομαι άκαμπτο!

Εάν χρησιμοποιείτε φυτέλαιο, αυτή η αλοιφή είναι ιδανική για τσιμπήματα ζωύφιων, τσιμπήματα και θραύσματα. Ένας υπέροχος σύμμαχος για να έχετε στη διάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή, αλλά ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες!

ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο κερί μέλισσας για να κάνετε την αλοιφή πιο «στερεή» ή λιγότερο για να την κάνετε πιο μαλακή. Και δοκιμάστε διαφορετικά λάδια για να βρείτε αυτά που αγαπάτε! Ο ουρανός είναι το όριο.

Σχετικά με την Crystal: Η Κρίσταλ Μαρί Χίγκινς είναι μια κληρονομική μυημένη ιέρεια, μια μυημένη μάγισσα, καθώς και δασκάλα γιόγκα, βοτανολόγος και μάρκετινγκ ηθικής. Είναι αφοσιωμένη στη σοφία της γης, στους κύκλους της σελήνης και στις εποχές από το 2012. Η πρόθεση της Crystal είναι να αφυπνίσει τη συνείδησή μας προς τη ριζική πρακτική του συντονισμού της ζωής σας και των ροών της δημιουργικότητάς σας με τις εποχές του χρόνου, τους κύκλους του φεγγαριού και της σοφίας που βρίσκεται στην καθημερινότητα. Είναι λάτρης του φυτικού βασιλείου, της μαγειρικής, της υπαίθρου και της ενασχόλησης με ιερές τελετουργίες. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο crystalmariehiggins.com.