10 Φυτά για Μέλισσες – Βιολογικοί Κήποι Γαίας

10 Φυτά για Μέλισσες – Βιολογικοί Κήποι Γαίας

Dezember 1, 2022 0 Von admin

Μία από τις πιο σημαντικές βιολογικές διεργασίες στη Γη είναι η επικονίαση. Και οι μέλισσες είναι οι μεγαλύτεροι επικονιαστές.

Τι είναι η επικονίαση και γιατί είναι σημαντική;

Η επικονίαση είναι η πράξη μεταφοράς κόκκων γύρης από τον αρσενικό ανθήρα ενός λουλουδιού στο θηλυκό στίγμα. Είναι με επικονίαση που γονιμοποιούνται οι πλάκες. Γνωρίζατε ότι πολλά φυτά απαιτούν επικονίαση, συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών και των φρούτων; Είναι τόσο σημαντικά για τις καλλιέργειές σας όσο και για τα λουλούδια σας.

Πώς ξέρει η μέλισσα ποιο φυτό έχει νέκταρ;

Οι μέλισσες έχουν την ικανότητα να βλέπουν χρώμα πολύ πιο γρήγορα από τους ανθρώπους – 5 φορές πιο γρήγορα. Το διαφορετικό χρώμα στα λουλούδια είναι ένας τρόπος προσέλκυσης των μελισσών. Τα χρώματα είναι οι περιοχές-στόχοι για αυτούς τους επικονιαστές. Οι μέλισσες έχουν ευρύτερο φάσμα χρωματικής όρασης από τους ανθρώπους και έχουν την ικανότητα να βλέπουν το υπεριώδες φως που τους δίνει ένα πλεονέκτημα όταν αναζητούν νέκταρ.

Αλλά η κλιματική αλλαγή, οι άνθρωποι που ψεκάζουν φυτοφάρμακα στις καλλιέργειες για την απώλεια οικοτόπων, οι μέλισσες κινδυνεύουν. Εάν οι μέλισσες εξαφανιστούν, εμείς οι άνθρωποι και σχεδόν όλα τα είδη σε αυτόν τον πλανήτη δεν θα επιβιώσουμε.

Αυτά τα μικρά έντομα βοηθούν να παρέχουν τόσο μεγάλο μέρος της τροφής που τρώμε, αφήστε μας να τα βοηθήσουμε φυτεύοντάς τους λίγη τροφή και ΟΧΙ ψεκάζοντας χημικά γύρω από το σπίτι σας.

Δοκιμάστε να φυτέψετε αυτά τα βότανα και τα λουλούδια όχι μόνο για να προσθέσετε ομορφιά στο σπίτι σας αλλά και να προσελκύσετε τους ενθουσιώδεις φίλους μας! Επιπλέον, μια ποικιλία από αυτοφυή φυτά και λουλούδια θα ενθαρρύνει επίσης ένα υγιές οικοσύστημα στον κήπο σας.

10 φυτά για τις μέλισσες:

  1. Borage – Αγαπημένη των μελισσών. Το Borage είναι ένα φωτεινό μπλε, σε σχήμα αστεριού λουλούδι, γνωστό και ως „αστερόλουθος“ και „θάμνος της μέλισσας“.
  2. Πολυετής Βασιλικός – Μια ομορφιά για τις μέλισσες. Τα χρώματα των λουλουδιών είναι μωβ και λευκό και μυρίζει θεϊκά.
  3. Ανθος αραβοσιτου – Το κενταύριο ανθίζει σε χαρούμενα μωβ & μπλουζ και είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν.
  4. Νεροκάρδαμο – Ανθίζουν σε έντονα κόκκινα, πορτοκαλί και κίτρινα.. Οι μέλισσες τα λατρεύουν!
  5. Brassica – Brassicas ένα γένος φυτών της οικογένειας της μουστάρδας όπως τα σταυρανθή λαχανικά όπως τα λάχανα.
  6. Ηλίανθοι – Οι ηλίανθοι είναι ένα από τα καλύτερα λουλούδια για φύτευση για τις μέλισσες. Έχει ποιοτική γύρη και νέκταρ για τις μέλισσες.
  7. Υάκινθος – Οι υάκινθοι βγαίνουν σε υπέροχα χρώματα (ροζ, μωβ κ.λπ.). Αυτά τα λουλούδια παρέχουν θρεπτικό νέκταρ για τις μέλισσες.
  8. Καλέντουλα – Γνωστό και ως κατιφέ. Αυτό το φυτό επανασπόρους προσφέρει ομορφιά και νέκταρ στον κήπο.
  9. Λεβάντα – Μυρίζει υπέροχα και φαίνεται υπέροχη. Δεν είναι περίεργο γιατί οι μέλισσες τα αγαπούν. Οι πεταλούδες, ιδιαίτερα, το λατρεύουν επίσης!
  10. Δενδρολίβανο – Οι μέλισσες αγαπούν αυτά τα όμορφα μωβ λουλούδια και το άρωμα τους.

Οι μέλισσες χρειάζονται φρέσκο, καθαρό νερό ειδικά το καλοκαίρι. Γεμίστε ένα ρηχό δοχείο με νερό με βότσαλα και διατηρήστε το φρέσκο ​​για να επιστρέψουν οι μέλισσες σε αυτό.

Θυμηθείτε, διατηρήστε τον κήπο σας οργανικό. Μην χρησιμοποιείτε χημικά. Είναι κακό για το περιβάλλον, για την οικογένειά σας και για τις μέλισσες. Η ευγενική δράση μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, ειδικά για τις μέλισσες.