Χειμερινά Τσάια – Βιολογικοί Κήποι Γαίας

Χειμερινά Τσάια – Βιολογικοί Κήποι Γαίας

November 30, 2022 0 Von admin

Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει πόσο σύντομες είναι οι μέρες και πόσο κρύα είναι τα πρωινά… ο χειμώνας είναι εδώ και η ταλαιπωρία μαζί του! Αλλά τυχεροί κηπουροί είμαστε! Η φύση είναι καλοφτιαγμένη και μας παρέχει όλα τα καλά πράγματα την κατάλληλη στιγμή για να καταπολεμήσουμε το κρυολόγημα, τη γρίπη και τον βήχα…Τσάγια από βότανα! Το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, η μαντζουράνα εξακολουθούν να είναι άφθονα στους κήπους μας και είναι σύμμαχοί μας για τα άσχημα χειμωνιάτικα κρυολογήματα!

Το θυμάρι είναι ένα φυσικό αντισηπτικό, εν μέρει λόγω της συγκέντρωσής του σε θυμόλη βοηθά στην επούλωση του χειμερινού κρύου, απλά βάλτε λίγο νερό να βράσει και ένα μάτσο φρέσκο ​​ή ξερό θυμάρι, φιλτράρετε και πίνετε 3 φλιτζάνια την ημέρα!

Το δεντρολίβανο, δυναμωτικό και διεγερτικό συνιστάται ιδιαίτερα για κουρασμένους και ελαφρά καταθλιπτικούς ανθρώπους.

Το φασκόμηλο είναι ένα φυσικό αντισηπτικό πραγματικά αποτελεσματικό κατά του πονόλαιμου.

Η μαντζουράνα και η ρίγανη είναι καλά διεγερτικά, αντιφλεγμονώδη και αντισηπτικά που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Για εκρηκτικό αποτέλεσμα, ανακατέψτε τα όλα μαζί, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού και τοπικό βιολογικό μέλι και θα διώξετε το κρύο!

Μας αρέσει να εγκαθιστούμε φαρμακευτικά τσάγια ως συνοδευτικά φυτά στα τοπία φαγητού μας και τα οφέλη είναι πολλά. Καλέστε μας σήμερα για να δούμε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους χώρους του κήπου σας…