Τα Οφέλη της Ήσυχης Γιόγκα

Τα Οφέλη της Ήσυχης Γιόγκα

Mai 22, 2023 0 Von admin

Τα οφέλη της ήρεμης γιόγκα είναι καλά μελετημένα και κατανοητά τόσο στην επιστημονική όσο και στην γιογκική κοινότητα. Το Γιν και η επανορθωτική γιόγκα, η γιόγκα νίντρα και ο διαλογισμός μειώνουν το άγχος και την ένταση στο μυαλό και το σώμα. Η Γιν γιόγκα αυξάνει ιδιαίτερα το εύρος της κίνησης και την ευελιξία στο σώμα σας, και η ήσυχη γιόγκα μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού στο σώμα σας.

Αυτές οι πρακτικές, ως μέρος της ρουτίνας σας, μπορούν να επιτρέψουν μια βαθύτερη σύνδεση με το σώμα και τις σκέψεις σας, καθώς μαθαίνετε μια μη επικριτική μέθοδο αυτομελέτης και αποδοχής. Μέσω της εστίασης στην αναπνοή, η ήρεμη γιόγκα εξισορροπεί την prana, ή αλλιώς chi, στο σώμα. Ακριβώς επειδή αυτές είναι ήρεμες πρακτικές – ή πιο στοχαστικές καταστάσεις της γιόγκα – δεν σημαίνει ότι είναι εύκολες. Το μυαλό σας θα περιπλανηθεί! Θα φτάσετε αυτό που θεωρείτε όριο στο σώμα ή το μυαλό σας και θα εργαστείτε με ασφάλεια για να επεκτείνετε αυτό το όριο. Αλλά αν προσεγγίσετε αυτές τις πρακτικές με ευγενική αφοσίωση, οι χαλαρωτικές και αναζωογονητικές πρακτικές της ήρεμης γιόγκα θα επεκταθούν και στη ζωή σας εκτός χαλιού.

Ο Paul Grilley, ένας από τους δασκάλους μας στην Pranamaya και ο ιδρυτής του τρόπου με τον οποίο μελετάμε το γιν εδώ στις ΗΠΑ, λέει «Η γιόγκα είναι μοναδική στην ικανότητά της να καλλιεργεί την ενδοσκόπηση». Ιδιαίτερα με την ήσυχη γιόγκα, μένεις μόνο στη συζήτηση με το σώμα και την αναπνοή σου, δημιουργώντας βαθιές συνδέσεις μεταξύ τους. Μπορείτε να παρατηρήσετε τον εαυτό σας με αυξημένη αντίληψη, παρατηρώντας και μαθαίνοντας πώς να αφαιρείτε κάθε σκληρή κρίση. Δεν χρειάζεστε ένα ισχυρό υπόβαθρο στη γιόγκα για να ασκήσετε ήσυχη γιόγκα, αλλά πολλοί γιόγκι που διαρκούν όλη τη ζωή εξακολουθούν να βρίσκουν τεράστια οφέλη από την ήσυχη γιόγκα.

Εδώ στο Pranamaya, προσφέρουμε μαθήματα όπως «Γιν Γιόγκα: Τα θεμέλια μιας ήσυχης πρακτικής» https://pranamaya.com/courses/yin-yoga/, «Insight Yoga: Earth» https://pranamaya.com/courses/ insight-yoga-earth/, και «Deep Renewal Nidra» https://pranamaya.com/courses/deep-renewal-nidra-by-tracee-stanley/.