Συμβουλές από τους προπονητές υποστήριξής μας

Συμβουλές από τους προπονητές υποστήριξής μας

März 17, 2023 0 Von admin

Το 2022 ήταν μια υπέροχη χρονιά. Οι μαθητές μας μας εντυπωσίασαν με τα ακαδημαϊκά και εξωσχολικά τους επιτεύγματα, οι γονείς τους συνέχισαν να παρέχουν αδιάκοπη υποστήριξη στα παιδιά τους και το διαδικτυακό μας σχολείο πέτυχε νέες διακρίσεις.

Πριν ξεκινήσετε τη νέα μας ακαδημαϊκή χρονιά, είναι σημαντικό να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε την προηγούμενη χρονιά. Το 2022, ανακάμψαμε συλλογικά από την πανδημία του COVID-19 και ξαναχτίσαμε τους εαυτούς μας. Ωστόσο, αντιμετωπίσαμε επίσης νέα κοινωνικοοικονομικά, πολιτικά και περιβαλλοντικά εμπόδια.

Καθώς μπαίνουμε στο 2023, είναι σημαντικό να παρακολουθούμε τις επίγειες πραγματικότητες και να παραμένουμε αισιόδοξοι την ίδια στιγμή. Ακολουθούν μερικές συλλογικές συμβουλές για το 2023 από μερικούς από τους Προπονητές Επιτυχίας Φοιτητών μας στο Think Digital Academy. Πώς μπορείτε να ενισχύσετε τις ακαδημαϊκές σας επιδόσεις το επόμενο έτος; Επιπλέον, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να είσαι κοινωνικά υπεύθυνος αυτή την κρίσιμη χρονιά;

Συνέχισε να διαβάζεις. Θα θέλαμε να συμμετάσχουμε σε μια υγιή συζήτηση προς το τέλος του άρθρου. παρακαλώ μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας!

Κατανοήστε τι συμβαίνει στον κόσμο

Το 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά από πολλές απόψεις και μια θετική χρονιά από άλλες. Αντιμετωπίσαμε ένα ευρύ φάσμα οικονομικών, πολιτικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών καταστροφών.

Στο Think Digital Academy (TDA), ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να κατανοήσουν τι συμβαίνει στον κόσμο. Όπως είπε η Carol Hanisch, «Το προσωπικό είναι πολιτικό». Οι προσωπικές μας εμπειρίες δεν είναι μεμονωμένες. αποτελούν τον ιστό της ευρύτερης κοινωνίας στην οποία ζούμε.

Καθώς κατανοούμε τις οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές δομές του κόσμου, είμαστε σε θέση να κάνουμε ένα βήμα έξω από τον κύκλο των προνομίων μας και να παρατηρήσουμε κρίσιμες επίγειες πραγματικότητες. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Μας βοηθά να αναλάβουμε δίκαιη δράση και να συνηγορούμε υπέρ των περιθωριοποιημένων ατόμων και κοινοτήτων.

Κατανοήστε τη σημασία πολιτικών κινημάτων όπως η καταπολέμηση του εγκλήματος, η καταπολέμηση της φτώχειας και η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, οι οικονομικές ανισότητες και άλλες επίγειες πραγματικότητες. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να γίνει κάποιος κοινωνικά συνειδητοποιημένος και υπεύθυνος πολίτης.

Δημιουργήστε ένα νέο ακαδημαϊκό σχέδιο παιχνιδιού

Καθώς εστιάζετε στην κοινωνική σας ανάπτυξη, αφιερώστε λίγο χρόνο και για ακαδημαϊκή εξέλιξη. Στο TDA, οι διαδικτυακοί μας Αρχιτέκτονες Εκπαίδευσης έχουν προγραμματίσει το επόμενο έτος παρέχοντας έναν «Τρονικό Σχεδιασμό» για κάθε Εξάμηνο και κάθε Βαθμό, που περιγράφει λεπτομερώς τα μαθήματα που θα μπορούσατε να στοχεύσετε να καλύψετε κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής περιόδου, για να εξασφαλίσετε μια ομαλή, σταθερή και συνεπή μετάβαση ακαδημαϊκή ανάπτυξη.

Ήρθε η ώρα να αναλογιστείτε τις ακαδημαϊκές σας επιδόσεις το προηγούμενο έτος.

Κάντε μια λίστα με τα επιτεύγματά σας, τα δυνατά σημεία, τις αδυναμίες, τις δεξιότητες και τους τομείς βελτίωσης. Συζητήστε το σχέδιο με τους γονείς και/ή τους δασκάλους σας και λάβετε τη γνώμη τους. Μόλις καταλάβετε καλά πού βρίσκεστε και τι πρέπει να γίνει διαφορετικά το 2023, ήρθε η ώρα να πιάσετε τη δουλειά!

Δημιουργήστε ένα ψηφιακό ακαδημαϊκό σχέδιο παιχνιδιού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό ημερολόγιο. Ωστόσο, ένα ψηφιακό σχέδιο θα είναι ευκολότερο στην επεξεργασία και παρακολούθηση. Εάν είστε φοιτητής FET, IGCSE ή AS Level, το ακαδημαϊκό σας σχέδιο θα πρέπει να είναι SMART (συγκεκριμένο, μετρήσιμο, εφαρμόσιμο, σχετικό και χρονικά δεσμευμένο). Αυτό θα σας βοηθήσει να επιτύχετε συστηματικά τους στόχους σας και να εξασφαλίσετε κορυφαίους βαθμούς. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη δημιουργία ενός σχεδίου, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε τους Προπονητές Επιτυχίας Φοιτητών σας.

Βρείτε χρόνο για προσωπική ανάπτυξη

Η προσωπική σας ανάπτυξη είναι εξαιρετικά σημαντική, ειδικά καθώς μπείτε σε μια νέα χρονιά με ένα ευρύ φάσμα συναρπαστικών νέων ευκαιριών στα πόδια σας! Εξερευνήστε τα ενδιαφέροντα, τα χόμπι, τις αναζητήσεις και τα πάθη σας. Συμμετέχετε σε διαγωνισμούς όπως Spelling Bee, Chess, debating, συγγραφή δοκιμίων και ούτω καθεξής. Βρείτε μια δεξιότητα που θα θέλατε να αναπτύξετε και εγγραφείτε σε ένα από τα ζωντανά, διαδικτυακά κλαμπ μας. Έχουμε πολλά να διαλέξουμε – Τέχνη, Anime, Pilates, Yoga, Ιστορία, Μαθηματικά, Κίνηση, Δράμα και πολλά άλλα. Με πάνω από 15 συλλόγους για να διαλέξετε, υπάρχει σίγουρα κάτι για όλους – εξερευνήστε τουλάχιστον ένα από αυτά και αναπτύξτε μια νέα δεξιότητα.

Η προσωπική ανάπτυξη περιλαμβάνει επίσης ηθική και ηθική ανάπτυξη. Εξασκήστε την ενσυναίσθηση, μάθετε τη σημασία του να είστε υπεύθυνοι και συμπεριφέρεστε στους ανθρώπους με σεβασμό και ευγένεια.

Έχετε ένα σύστημα ελέγχου και εξισορρόπησης

Η αναβλητικότητα και ο εφησυχασμός είναι εξαιρετικά συχνές μεταξύ των μαθητών. Μπορεί να βάλετε εντυπωσιακούς νέους στόχους για το 2023. Ωστόσο, όσο προχωρά η χρονιά, μπορεί να γίνετε λίγο λιγότερο επιμελείς.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καλό σύστημα ελέγχου και ισορροπίας. Εάν γίνετε παθητικός και σταματήσετε να ελέγχετε τους στόχους σας από τη λίστα, θεωρήστε τον εαυτό σας υπεύθυνο. Μπορείτε να ζητήσετε από έναν μεγαλύτερο φίλο, μέλος της οικογένειας ή δάσκαλο να σας βοηθήσει με αυτό.

Η συνέπεια θα σας βοηθήσει τελικά να διασφαλίσετε ότι το 2023 είναι μια επιτυχημένη ακαδημαϊκή χρονιά. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τα διαλείμματα. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι δεν χάνετε εντελώς τους στόχους σας. Εάν αναζητάτε περισσότερες συμβουλές για το 2023 από τους Προπονητές Επιτυχίας των Φοιτητών σας, είμαστε πάντα εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Στο TDA, εξοπλίζουμε τους μαθητές μας με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τα εργαλεία που χρειάζονται για να πετύχουν χρόνο με τον χρόνο. Το 2023 είναι μια νέα αρχή! Ας το αξιοποιήσουμε στο έπακρο!

Εξερευνήστε τους παρακάτω πόρους για να ξεκινήσετε: