Σας παρουσιάζουμε τα My Handcrafted Hydrosols – You Grow Girl

Σας παρουσιάζουμε τα My Handcrafted Hydrosols – You Grow Girl

Dezember 1, 2022 0 Von admin

Μόλις ξεκίνησα μια νέα προσπάθεια παραγωγής μικρής παρτίδας αποσταγμένα, χωρίς συντηρητικά, πλήρως φυσικά υδρολύματα. Όλα αποστάζονται σε πολύ μικρές, αργές παρτίδες από εμένα χρησιμοποιώντας φυτικά υλικά που έχω προμηθευτεί από ντόπιους, βιολογικούς αγρότες ή μεγάλωσα μόνος μου χρησιμοποιώντας «πιογανικές» (χωρίς χημικά ή ψεκασμούς, συμπεριλαμβανομένων των «ασφαλών» μεθόδων στον κήπο μου .

Δείτε όλα τα υδρολύματα εδώ

Μπορεί να θυμάστε πριν από πέντε καλοκαίρια, όταν η επιθυμία να φτιάξω ροδόνερο καλής ποιότητας από την αφθονία των τριαντάφυλλων στον κήπο μου με οδήγησε στο δρόμο για να αγοράσω ένα χειροποίητο, χάλκινο αλεμβικό αποστακτήριο από την Πορτογαλία και να μάθω την τέχνη της απόσταξης φυτικού νερού. παραγωγή υδρολύματος. Έγραψα τότε για τις αρχικές μου εμπειρίες με τη διαδικασία, αλλά πολλά χρόνια μάθησης, έρευνας και πειραματισμού έγιναν τα τελευταία χρόνια. ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ. Το έκανα ήσυχα στο παρασκήνιο, απολαμβάνω τους καρπούς της δουλειάς μου και τους μοιράζομαι με φίλους. Νομίζω ότι αυτό που έχει τραβήξει την προσοχή μου σε αυτό είναι ότι η διαδικασία είναι ότι η τέχνη συναντά την αλχημεία. Υπάρχουν τόσες πολλές μικρές αλλαγές και βελτιώσεις που μπορούν να έχουν βαθιά επίδραση στο τελικό προϊόν. Το χέρι του παραγωγού είναι πολύ στο hydrosol, που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία μεταξύ των προϊόντων. Μερικά πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα περιλαμβάνουν: όταν συγκομίζετε ένα φυτό και ο καιρός σε κάθε δεδομένο έτος, πόσο φυτικό υλικό πηγαίνει στον αποστακτήρα, ποια μέρη χρησιμοποιούνται, τη θερμότητα της απόσταξης, πόσο καιρό του αφήνετε να τρέξει, ποια μέρη της απόσταξης είναι συλλήψεις και ούτω καθεξής. Και φυσικά αυτό αλλάζει από φυτό σε φυτό, γι‘ αυτό ήταν πολύ μάθημα καθώς έχω τρέξει παρτίδες μετά από παρτίδα κάνοντας μικρές βάρδιες εδώ και εκεί για να ανακαλύψω τι λειτουργεί και τι όχι. Λόγω αυτού του αυστηρού πειραματισμού και της αφοσίωσης σε κάθε λεπτομέρεια της διαδικασίας μέχρι τις μεθόδους αποθήκευσης και εμφιάλωσης αισθάνομαι πολύ σίγουρος για την ποιότητα των υδρολύσεων που παράγω.

Έχω δημοσιεύσει περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω σχετικά με το τι είναι τα υδροζόλ με μερικές βασικές λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία. Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα και υπάρχουν πολλά που θα μπορούσα να πω, αλλά δεν θέλω να σας κατακλύσω με πληροφορίες. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, δημιούργησα ένα Συχνές ερωτήσεις με τίτλο About Hydrosols στον ιστότοπο του καταστήματός μας και είμαι στην ευχάριστη θέση να απαντήσω σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε. Θα προσθέσω νέες ερωτήσεις στις Συχνές Ερωτήσεις καθώς εμφανίζονται.

Alembic Copper Still για την παραγωγή φυτικών υδροζόλ

Τι είναι το Hydrosol;

Γνωστά με πολλά ονόματα, όπως ανθικά νερά, φυτικά νερά, υδρολάτες και υδρολάτες, τα υδρολύματα παράγονται με απόσταξη μιας σειράς φυτικών υλικών — από σπόρους έως ρίζες και ό,τι ενδιάμεσα με τη χρήση αποστακτήρα. Η απόσταξη μετατρέπει το φρέσκο ​​φυτικό υλικό σε ένα θεραπευτικό νερό που δεσμεύει φυτοχημικά, αντιοξειδωτικά, φυτικά οξέα και έλαια. Είναι πιο ισχυρό, ίσως πιο πολύπλοκο από ένα αφέψημα βοτάνων (τισάν), αλλά πολύ πιο ήπιο από ένα αιθέριο έλαιο, καθιστώντας ασφαλές τον ψεκασμό απευθείας στο δέρμα χωρίς περαιτέρω αραίωση. Κάθε υδρόλυμα έχει τα δικά του μοναδικά οφέλη για το δέρμα (και όχι μόνο) που μπορεί να περιλαμβάνουν: θρέψη, ενυδάτωση, αποκατάσταση και καταπραϋντική, αντιφλεγμονώδεις ή/και αντιβακτηριακές ιδιότητες και πολλά, πολλά άλλα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ υδρολύματος και αιθέριου ελαίου;

Τεχνικά, τόσο τα υδρολύματα όσο και τα αιθέρια έλαια παράγονται μέσω της διαδικασίας της απόσταξης. Ωστόσο, στην παραγωγή αιθέριων ελαίων, τα έλαια και το νερό διαχωρίζονται και πωλούνται χωριστά. Πολλά εμπορικά υδρολύματα στην αγορά είναι απλώς το υπόλοιπο νερό ή υποπροϊόν αυτής της διαδικασίας. Στην περίπτωση των υδρολύσεών μου, εμφιαλώνω ολόκληρο το προϊόν. το λάδι και το νερό δεν χωρίζονται ποτέ.

Υπάρχουν και άλλες διαφορές. Αυτό που κάνει ένα καλό αιθέριο έλαιο δεν κάνει απαραίτητα καλό υδρόλυμα. Η παραγωγή αιθέριου ελαίου τείνει να είναι πολύ πιο ζεστή και ταχύτερη απόσταξη. Τα υδρολύματά μου παράγονται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με εξαιρετικά αργό ρυθμό, βγαίνουν σταγόνα-σταγόνα και όχι σε ρεύμα. Πιστεύω ότι αυτή η πιο αργή και ήπια διαδικασία εξαλείφει τα φυτικά συστατικά που διαφορετικά θα χάνονταν, παράγοντας ένα πιο ισορροπημένο προϊόν. Όταν συλλέγεται το φυτικό υλικό και τα μέρη που χρησιμοποιούνται είναι άλλα στοιχεία που διαφέρουν. Για αυτούς τους λόγους, τα υδρολύματα που αποστάζονται με έμφαση στην παραγωγή ενός ισορροπημένου, απαλού, πλήρους υδρολύματος είναι ανώτερα από εκείνα που παράγονται ως υποπροϊόν.

Πώς χρησιμοποιώ τα υδρολύματα;

Η χρήση ποικίλλει ανάλογα με τις θεραπευτικές ιδιότητες των μεμονωμένων φυτών. Έχω προσφέρει προτεινόμενες χρήσεις στη σελίδα προϊόντος κάθε υδρολύματος.

Δείτε όλα τα υδρολύματα εδώ

Μάθετε περισσότερα για τα Hydrosols