Ποιος είναι ο Shou Chew;  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TikTok που δεν αφήνει τα παιδιά του να χρησιμοποιούν την εφαρμογή

Ποιος είναι ο Shou Chew; Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TikTok που δεν αφήνει τα παιδιά του να χρησιμοποιούν την εφαρμογή

März 24, 2023 0 Von admin
Ποιος είναι ο Shou Chew;  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TikTok που δεν αφήνει τα παιδιά του να χρησιμοποιούν την εφαρμογή
Shou Zi Chew

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TikTok, Shou Zi Chew, καταθέτει ενώπιον του Κογκρέσου γιατί η εφαρμογή δεν πρέπει να απαγορευτεί στις ΗΠΑ εν μέσω φόβων για την εθνική ασφάλεια, αλλά ο 40χρονος Σιγκαπούρης κρατά διαφορετική στάση στο σπίτι του – δεν επιτρέπει στα παιδιά του χρησιμοποιώ TikTΕντάξει.

Προσωπικό παρελθόν

Ο Τσου συνάντησε την Ταϊβανοαμερικανίδα σύζυγό του Βίβιαν Κάο ενώ και οι δύο πήγαιναν στο Χάρβαρντ. Το ζευγάρι αργότερα παντρεύτηκε και τώρα έχει δύο παιδιά. Ο Guardian ανέφερε ότι ο Chew δεν επιτρέπει στα παιδιά του να χρησιμοποιούν το TikTok, λέγοντας ότι είναι πολύ μικρά για την εφαρμογή social media.

Την Πέμπτη, όταν ρωτήθηκε από τη βουλευτή Nanette Barragán για το γιατί «δεν θα αφήσει το οκτάχρονο παιδί του στο TikTok», ο Chew απάντησε: «Έχω δει αυτά τα άρθρα ειδήσεων. Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε αυτό. Τα παιδιά μου ζουν στη Σιγκαπούρη και στη Σιγκαπούρη, δεν έχουμε εμπειρία κάτω των 13 ετών. Αν ζούσαν εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα τους άφηνα να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία κάτω των 13 ετών».

Ο Chew παρέχει μαρτυρία και απαντά σε ερωτήσεις από το Κογκρέσο την Πέμπτη. Το TikTok αντιμετωπίζει δικομματικό έλεγχο εδώ και χρόνια σχετικά με την κινεζική του προέλευση. Οι νομοθέτες έχουν εκφράσει εδώ και καιρό ανησυχίες ότι η εφαρμογή αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια, υποστηρίζοντας ότι δυνητικά παρέχει στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα δεδομένα για εκατομμύρια Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένου του τόπου διαμονής τους, και αυξάνει την πρόσβασή τους στην παραπληροφόρηση.

Στη γραπτή του μαρτυρία, ο Chew -ένα σχετικά νέο πρόσωπο στη βιομηχανία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με εντυπωσιακό επιχειρηματικό υπόβαθρο και δεσμούς με το Χάρβαρντ και το Facebook- είπε ότι το TikTok δεν θα παρείχε ποτέ δεδομένα στο ΚΚΚ αν του ζητηθεί. Ανέφερε την οικογενειακή του ζωή ως λόγο για τον οποίο η προστασία των δεδομένων είναι τόσο σημαντική, ειδικά για τα παιδιά.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τη μικρή ασφάλεια», είπε ο Τσου κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης Οι Νιου Γιορκ Ταιμς τον Νοεμβριο. „Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανα όταν ανέλαβα αυτόν τον ρόλο ήταν να βεβαιωθώ ότι η μικρή ασφάλεια ήταν στην κορυφή της λίστας.“

Ο κηδεμόνας ανέφερε ότι ο Τσου μιλάει άπταιστα τα Μανδαρινικά και τα Αγγλικά και υπηρετεί τη χώρα του ως έφεδρος στον στρατό της Σιγκαπούρης.

Εκπαίδευση και Καριέρα

Ο Τσου παρακολούθησε το Harvard Business School για το μεταπτυχιακό του στις επιχειρήσεις αφού έλαβε το πτυχίο του από το University College του Λονδίνου. Πήδηξε στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης νωρίς, όταν εργαζόταν ως ασκούμενος φοιτητής στο Facebook το 2009, πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του δικτύου κοινωνικής δικτύωσης. Δώδεκα χρόνια αργότερα, ο Chew έγινε ο Chief Financial Officer της ByteDance τον Μάρτιο του 2021, της εταιρείας με έδρα την Κίνα που κατέχει το TikTok. Μέχρι τον Μάιο του ίδιου έτους, ο Chew έγινε Διευθύνων Σύμβουλος του TikTok, του μεγαλύτερου ανταγωνιστή του Facebook.

Ο Chew έχει πλούσιο επιχειρηματικό υπόβαθρο και ξεκίνησε την καριέρα του στην Goldman Sachs στο Ηνωμένο Βασίλειο προτού μετακομίσει σε μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που ονομάζεται DST Global. Η DST Global τελικά υπηρέτησε ως πρώτος επενδυτής στην ByteDance, μια εταιρεία τεχνολογίας Διαδικτύου με έδρα το Πεκίνο, το 2013.

Ο Chew εργάστηκε επίσης στην Xiaomi, μια κινεζική εταιρεία smartphone.

Οικονομικά

Ιστοσελίδα ειδήσεων διασημοτήτων Το πανό της Νέας Υόρκης αναφέρει ότι ο Chew είχε καθαρή περιουσία 200 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022. Ο αριθμός είναι μια απότομη αντίθεση σε σύγκριση με άλλους τιτάνες της τεχνολογίας, όπως ο ιδρυτής του Facebook και διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms Mark Zuckerberg, ο οποίος αναφέρεται ότι έχει καθαρή περιουσία άνω των 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Έλον Μασκ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla που αγόρασε Κελάδημα το 2022 και στη συνέχεια έγινε Διευθύνων Σύμβουλος του ιστότοπου, έχει καθαρή περιουσία 184 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όταν ρωτήθηκε για τη συνολική του αποζημίωση από μέλη του Κογκρέσου την Πέμπτη, ο Τσου είπε ότι προτιμούσε να κρατήσει τον αριθμό ιδιωτικό.

Συνιστάται