„Πείτε στους Paymaster σας ότι είστε πολύ μεγάλοι για την ανάθεση“

„Πείτε στους Paymaster σας ότι είστε πολύ μεγάλοι για την ανάθεση“

Mai 24, 2023 0 Von admin

Ο Εθνικός Πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος (LP), Τζούλιους Άμπουρε, συμβούλεψε τον Εθνικό Αντιπρόεδρο του κόμματος, Λαμίντι Απάπα, που έχει ανασταλεί, να πει στους πληρωτές του ότι είναι πολύ μεγάλος για την αποστολή που του δόθηκε, ώστε να αποσταθεροποιήσει το LP.

Ωστόσο είπε ότι το κόμμα θα συγχωρούσε αυτόν και τα μέλη του στρατοπέδου του εάν μετανοήσουν για τις πράξεις τους.

Ο Άμπουρε σε συνέντευξη Τύπου στην εθνική γραμματεία του LP στην Αμπούτζα την Πέμπτη, αρνήθηκε οποιαδήποτε φατρία στο κόμμα.

«Το Εργατικό Κόμμα έχει μόνο έναν ηγέτη και αυτή η ηγεσία είναι η Εθνική Επιτροπή Εργασίας με επικεφαλής τον δικηγόρο Julius Abure». καμάρωνε.

Ο Abure, ο οποίος εμπόδισε το Ανώτατο Δικαστήριο της Abuja να παρελάσει ως Εθνικός Πρόεδρος, είπε ότι έχει καταθέσει έφεση κατά της διαταγής.

«Επίσης, έχουμε συμπληρώσει την επιχειρηματολογία του εφέτη που επιδόθηκε στα πρωτοβάθμια δικαστήρια.

«Κατά απαραίτητα υπονοούμενα, το Ανώτατο Δικαστήριο της FCT στη Μαϊτάμα παύει να έχει δικαιοδοσία επί του θέματος.

«Ωστόσο, έχοντας προσφύγει και καταθέσει αίτηση αναστολής η οποία επιδόθηκε στον δικαστή, οι συνάδελφοί μου και εγώ αναλάβαμε πλήρως τις συνταγματικές μας ευθύνες ως εθνικοί αξιωματούχοι του κόμματος
.

«Το θέμα βρίσκεται τώρα στη λίστα μαθημάτων του Εφετείου. Άρα, αυτό που αναμένεται να κάνει ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι να αναβάλει την υπόθεση sine die», πρόσθεσε ο Abure.

Κάλεσε τους Νιγηριανούς να απορρίψουν τον ισχυρισμό του Apapa ότι το Εργατικό Κόμμα είναι περιφερειοποιημένο, σημειώνοντας ότι ο Εθνικός Γραμματέας Umar Farouk, είναι μουσουλμάνος από την πολιτεία Kaduna, και ο αναπληρωτής εθνικός πρόεδρος Ladi Iliya, είναι επίσης μουσουλμάνος από την πολιτεία Borno.

Ο Άμπουρε κατηγόρησε τον Εθνικό Αντιπρόεδρο που έχει τεθεί σε αναστολή ότι υποδαυλίζει το συναίσθημα, δηλώνοντας ότι οι Νιγηριανοί ανησυχούν για το μουσουλμανικό-μουσουλμανικό εισιτήριο του Κογκρέσου των Προοδευτικών όλων (APC).

Υπερασπίστηκε την επίσκεψη του γερουσιαστή Godswill Akpabio, ο οποίος διεκδικεί την Προεδρία της Γερουσίας, στην ηγεσία του LP, και δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο σχετικά με την επίσκεψη.

«Γνωρίζω ότι επισκέφτηκαν άλλα πολιτικά κόμματα. Για μένα, αν και ανήκουμε σε διαφορετικά πολιτικά κόμματα, θα ακούσουμε.

«Κάναμε απολύτως σαφές ότι οι νομοθέτες είναι αυτοί που επιλέγουν την ηγεσία τους. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με την επίσκεψή τους. δεν δόθηκαν χρήματα», είπε.