Μετακίνηση σε μια μεγάλη πόλη από μια μικρή πόλη: Ένας γρήγορος οδηγός „Πώς να“.

Μετακίνηση σε μια μεγάλη πόλη από μια μικρή πόλη: Ένας γρήγορος οδηγός „Πώς να“.

September 29, 2022 0 Von admin

Πιθανότατα μπορείτε ακόμα να θυμάστε τις πεταλούδες στο στομάχι σας, το άγχος, το αίσθημα μοναξιάς ή αβεβαιότητας που ένιωθες την πρώτη μέρα του γυμνασίου. Αυτός ήταν ο τρόπος του σώματός σου να σου πει: «Κινδυνεύεις. Η αλλαγή είναι επικίνδυνη!». Αλλά δεν ήταν όλα τόσο άσχημα, σωστά; Σίγουρα επιζήσατε αν το διαβάζετε αυτή τη στιγμή.

Ο φόβος της αλλαγής είναι φυσιολογικός και θα εμφανιστεί πολλές φορές στη διάρκεια της ζωής σας, ακόμα και όταν αποφασίσετε να μετακομίσετε σε μια μεγάλη πόλη από μια μικρή πόλη. Αν έχετε ήδη πάρει την απόφαση, πιθανότατα νιώθετε το ίδιο όπως την πρώτη μέρα του γυμνασίου. Αν ναι, σκεφτείτε ότι ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε τον φόβο είναι να σχεδιάσετε κάθε βήμα που πρέπει να κάνετε για να πλοηγηθείτε σε αυτή τη μαζική αλλαγή ζωής.

Η μετακόμιση σε μια μεγάλη πόλη από μια μικρή πόλη απαιτεί κάποια ψυχική προετοιμασία, καθώς οι μεγάλες πόλεις είναι πιο πολυσύχναστες, γρήγοροι και ακριβές από τις μικρές πόλεις. Ωστόσο, έχουν επίσης καλύτερες ευκαιρίες για εκπαίδευση, δουλειά και ψυχαγωγία. Έτσι, δεν είναι περίεργο αυτό Οι ενοικιαστές της Gen Z μετακινούνται πλέον σε μεγάλες αστικές περιοχές. Εάν είστε ένας από αυτούς ή θέλετε απλώς να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, ορίστε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να κάνετε τη μετάβασή σας από μια μικρή πόλη σε μια μεγάλη πόλη όσο το δυνατόν πιο ομαλή:

Το να γνωρίζετε την πόλη στην οποία μετακομίζετε είναι σαν να γνωρίζετε το άτομο που θέλετε να παντρευτείτε — πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε την έρευνά σας πριν πείτε «ναι».

Πρώτο και κύριο, μάθετε το κόστος ζωής στην πόλη της επιλογής σας για να πάρετε μια ιδέα για τη μελλοντική σας ζωή εκεί. Αν αυτό που ανακαλύπτετε είναι αρκετά ενθαρρυντικό, σκάψτε λίγο πιο βαθιά. Εξετάστε τις γειτονιές, τα ποσοστά εγκληματικότητας και τις ευκαιρίες απασχόλησης. Όσο είστε σε αυτό, ελέγξτε την ποιότητα των δημόσιων σχολείων, των πανεπιστημίων και άλλων υπηρεσιών μάθησης.

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις αναψυχής, οι μεγάλες πόλεις είναι γεμάτες με πάρκα, εστιατόρια, μουσεία, αθλητικούς συλλόγους και εμπορικά κέντρα, οπότε σίγουρα θα βρείτε κάτι που σας αρέσει. Για να μπορείτε να πείτε «ναι» με σιγουριά, χρησιμοποιήστε όλους τους πόρους στους οποίους μπορείτε να έχετε πρόσβαση — τον επίσημο ιστότοπο της πόλης, τα τοπικά ιστολόγια, τις εικονικές περιηγήσεις, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.

Το κόστος ζωής είναι αναμφίβολα υψηλότερο στις μεγάλες πόλεις, όπως ίσως γνωρίζετε. Επομένως, η διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας πριν από τη μετεγκατάσταση είναι η πιο έξυπνη κίνηση που μπορείτε να κάνετε. Μην κάνετε το λάθος να πιστεύετε ότι μια εξαιρετική δουλειά θα προκύψει από το πουθενά αμέσως μετά τη μετακόμισή σας. Οι πιθανότητες να συμβεί είναι πολύ μικρές. Ετοιμαστείτε λοιπόν! Σήμερα, υπάρχουν πολλοί ιστότοποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε μια δουλειά προσαρμοσμένη στις ανάγκες και την προσωπικότητά σας: οι Glassdoor, Monster, FlexJobs, Indeed και ZipRecruiter είναι μόνο μερικές από αυτές. Για το σκοπό αυτό, κρατήστε το r σαςείναιάθροισμαείναι ενημερωμένο και συνεπές και μην παραβλέπετε τη σημασία του προφίλ σας στο LinkedIn.

Ακόμα κι αν έχετε μια εξαιρετική δουλειά με αξιοπρεπή μηνιαία αμοιβή, ποτέ δεν ξέρετε ποιες προκλήσεις μπορεί να προκύψουν στην πορεία. Για παράδειγμα, τι γίνεται αν η ημέρα πληρωμής σας έρθει μετά την πληρωμή του ενοικίου ή συνειδητοποιήσετε ότι το φαγητό είναι εξαιρετικά ακριβό αφού έχετε ήδη μετακομίσει; Ομοίως, μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε απροσδόκητα έξοδα στη μεγάλη πόλη, όπως καταθέσεις κοινής ωφέλειας ή ασφάλειας, εισιτήρια στάθμευσης και προμήθειες συσκευασίας. Εάν επιλέξετε μεταφορική εταιρεία, ενδέχεται να σας χρεώσουν πρόσθετες χρεώσεις. Επιπλέον, η νέα σας ενοικίαση θα απαιτήσει πιθανώς κάποια νέα έπιπλα και συσκευές. Φυσικά, δεν μπορείτε να προβλέψετε με βεβαιότητα πόσο θα κοστίσει όλο αυτό και ποια άλλα έξοδα αναμένεται να ελαφρύνουν το πορτοφόλι σας. Γι‘ αυτό η αντιμετώπιση προκλήσεων είναι πάντα ευκολότερη με έναν παχύ τραπεζικό λογαριασμό.

Έτσι, έχετε τα χρήματα, τη δουλειά και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την αστική σας περιπέτεια. Αλλά χρειάζεστε επίσης ένα μέρος για να αποκαλέσετε σπίτι, σωστά; Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εύρεση ενός ενοικίου πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα. Ενώ ένα διαμέρισμα πόλης μπορεί να είναι ακριβό, παρέχει επίσης άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας και σε άλλες ανέσεις – όπως παντοπωλεία, ιατρικές υπηρεσίες, σημεία αγορών, επιλογές διασκέδασης και μεταφοράς.

Ευτυχώς, μπορείτε να κάνετε μια γρήγορη και εύκολη αναζήτηση rentcafe.com να ψάξει για ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Βεβαιωθείτε ότι αυτά που είναι διαθέσιμα είναι αρκετά ευρύχωρα για τις ανάγκες σας, αλλά επίσης προσπαθήστε να παραμείνετε προσγειωμένοι – οι μεγάλες πόλεις είναι πιο πιθανό να προσφέρουν μικρότερους χώρους σε υψηλότερες τιμές. Έχοντας αυτό κατά νου, ελέγξτε αυτό Μελέτη RentCafe Αυτό σας δείχνει πόσο χώρο μπορείτε να αποκτήσετε για ένα μηνιαίο ενοίκιο 1.500 $ στις μεγαλύτερες πόλεις της Αμερικής.

Θυμάμαι, βρίσκοντας την τέλεια ενοικίαση στην ιδανική γειτονιά βασίζεται στις ερευνητικές σας δεξιότητες — γι‘ αυτό μην τεμπελιάζετε όταν διαβάζετε ιστολόγια, ειδήσεις, κριτικές και ιστότοπους με καταχωρίσεις διαμερισμάτων.

Ακριβώς όπως στο γυμνάσιο, η προσαρμογή σε νέα περιβάλλοντα είναι πιο ομαλή αν έχετε φίλους που σας βοηθούν και κατανοούν τους αγώνες σας. Αν και η μετακόμιση σε μια μεγάλη πόλη από μια μικρή πόλη μπορεί να φαίνεται σαν κοινωνική καταστροφή επειδή πρέπει να πείτε πολλά αντίο, σας δίνει επίσης την ευκαιρία να γνωρίσετε συναρπαστικά νέα άτομα. Η συμβουλή μας είναι να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο (ξανά!) για να συνδεθείτε με ντόπιους από την πόλη στην οποία μετακομίζετε. Γνωρίζοντας ότι δεν είστε μόνοι σε μια τόσο τεράστια αστική περιοχή, θα σας κάνει να νιώσετε ασφάλεια και λιγότερο νοσταλγία. Όσο για τους παλιούς σας φίλους, έχουμε την απάντηση: Ναι, το μαντέψατε — το διαδίκτυο! Εκμεταλλευτείτε την ψηφιακή εποχή και απολαύστε τη ζωή σε μια μεγάλη πόλη. Θα είναι μια υπέροχη εμπειρία!