Η FG ανακοινώνει την παραχώρηση των αεροδρομίων Abuja, Kano –

Η FG ανακοινώνει την παραχώρηση των αεροδρομίων Abuja, Kano –

Mai 24, 2023 0 Von admin

Το διεθνές αεροδρόμιο Nnamdi Azikiwe, NAIA, Abuja και Mallam Aminu Kano International Airport, MAKIA, Kano παραχωρήθηκαν με επιτυχία από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Σε δήλωση που υπογράφηκε από τον Ειδικό Βοηθό για Δημόσιες Υποθέσεις του Υπουργού Αεροπορίας, Τζέιμς Οντάουντου, η κυβέρνηση είπε ότι η παραχώρηση έγινε μετά την έγκριση του Ομοσπονδιακού Εκτελεστικού Συμβουλίου, FEC.

Αποκάλυψε ότι η κοινοπραξία Corporation American Airport αναδείχθηκε ως ο προτιμώμενος πλειοδότης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κοινοπραξία περιλαμβάνει την Corporation American Airports, την Mota Engil Africa και τη Mota Engil Nigeria.

Ο Odaudu είπε ότι η Corporation American Airport Consortium θα καταβάλει προκαταβολές 7 εκατομμυρίων δολαρίων για τη NAIA και 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τη MAKIA.

Είπε ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης, τα συνολικά προβλεπόμενα ονομαστικά έσοδα που θα προκύψουν από τη συνδυασμένη παραχώρηση της NAIA και της MAKIA θα ξεπεράσουν τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, πάνω από το 70% αυτών των προβλεπόμενων εσόδων θα καταβληθούν στην Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροδρομίων της Νιγηρίας, FAAN .

Ο Odaudu δήλωσε ότι η παραχώρηση των αεροδρομίων Abuja και Kano ήταν σε ευθυγράμμιση με τον Οδικό Χάρτη Αεροπορίας που εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο στις 18 Οκτωβρίου 2016 και σηματοδότησε τη δέσμευση του υπουργείου για αναζωογόνηση του αεροπορικού τομέα της χώρας, προσθέτοντας ότι η συμφωνία εταιρικής σχέσης θα είναι αποτελεσματική για 20 χρόνια για τη ΝΑΙΑ και 30 χρόνια για τη ΜΑΚΙΑ.