Η Τράπεζα της Βιομηχανίας σημειώνει κέρδη N2,3 τρισεκατομμυρίων υπό την κυβέρνηση Buhari-Aliyu Dikko –

Η Τράπεζα της Βιομηχανίας σημειώνει κέρδη N2,3 τρισεκατομμυρίων υπό την κυβέρνηση Buhari-Aliyu Dikko –

Mai 22, 2023 0 Von admin

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, Alhaji Aliyu Dikko, δήλωσε ότι η Τράπεζα της Βιομηχανίας (BoI) κατέγραψε κέρδη προ φόρων N2,3 τρισεκατομμυρίων υπό τη διοίκηση του προέδρου Muhammadu Buhari.

Dikko, το έκανε γνωστό στην 63η Ετήσια Γενική Συνέλευση της τράπεζας στην Abuja.

«Αν κοιτάξετε εκείνα τα οκτώ χρόνια που λάβαμε μέρος, το συνολικό ενεργητικό της τράπεζας ήταν περίπου 630 δισεκατομμύρια N. Αυτή τη στιγμή, έχει αυξηθεί σε περίπου 2,3 τρισ. Έτσι, μπορείτε να δείτε ότι έχει πολλαπλασιαστεί περισσότερο από τρεις φορές.
«Έτσι, η τράπεζα τα πήγε εξαιρετικά καλά τα τελευταία οκτώ χρόνια», είπε.
Σχετικά με τις πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), ο Dikko είπε ότι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις ΜΜΕ είναι ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να χαθούν εύκολα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δυσκολεύει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να δίνουν εύκολα δάνεια σε ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε την κυβέρνηση είναι να δημιουργήσουμε μια εταιρεία που εγγυάται τις ΜΜΕ.
«Μόλις το έχουμε αυτό, η τράπεζα θα είναι πρόθυμη να δώσει στις ΜΜΕ γιατί ξέρουν ότι ό,τι και να τους δώσει είναι εγγυημένο από οποιονδήποτε οργανισμό».
Προβολές
Όσον αφορά τις προβλέψεις της τράπεζας για το 2023, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είπε ότι η οικονομική ανάπτυξη της Αφρικής αναμένεται να παραμείνει αργή λόγω των δευτερογενών επιπτώσεων από την αβεβαιότητα στο παγκόσμιο περιβάλλον.

Είπε ότι καθώς αυξάνεται το βάρος εξυπηρέτησης του χρέους, ένας αυξανόμενος αριθμός αφρικανικών κυβερνήσεων αναμένεται να αναζητήσει διμερή και πολυμερή υποστήριξη για τη διαχείριση των δυσμενών οικονομικών επιπτώσεων.

Ανέφερε ότι το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών προβλέπει ότι η ανάπτυξη της Αφρικής θα επιβραδυνθεί από 4,1% που εκτιμάται ότι ήταν το 2022 σε 3,8% το 2023.

«Το ΔΝΤ, ωστόσο, αναβάθμισε την πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη της Νιγηρίας για το 2023 σε 3,2% από 3,1% που είχε αναφερθεί νωρίτερα.
Το ΔΝΤ σημείωσε ότι η ανοδική αναθεώρηση οφείλεται σε βιώσιμα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση ζητημάτων ανασφάλειας στον τομέα του πετρελαίου.
«Ο Διευθύνων Σύμβουλος του NNPC προβλέπει ότι η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου στη χώρα μπορεί να φτάσει τα 2,2 εκατομμύρια βαρέλια το 2023, εάν ληφθούν επαρκή μέτρα ασφαλείας για την προστασία των πετρελαϊκών περιουσιακών στοιχείων.
«Με βάση τα παραπάνω, αναμένεται ότι η συναλλαγματική πίεση στο νάιρα θα μειωθεί αρκετά μέσα στο έτος λόγω της προβλεπόμενης αύξησης των εσόδων από συνάλλαγμα.
«Έτσι, μια ειρηνική πολιτική μετάβαση σε μια νέα κυβέρνηση μετά τις προεδρικές εκλογές του 2023 αναμένεται επίσης να ενισχύσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη Νιγηρία», δήλωσε ο Dikko.
Όσον αφορά τους καθοδικούς κινδύνους και τους πιθανούς αντίθετους ανέμους, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι οικονομικοί σύμβουλοι και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα είναι προσεκτικοί και προορατικοί στη λήψη των κατάλληλων μέτρων για τη διαχείριση των κινδύνων.

Επανέλαβε τη δέσμευση της τράπεζας να επιτρέψει την απρόσκοπτη ενσωμάτωση με τις νέες εξελίξεις και να εξασφαλίσει σκόπιμη ανάπτυξη στην οικονομία.