Διεφθαρμένοι κυβερνήτες, άλλοι πολιτικοί που σχεδιάζουν να φύγουν από τη Νιγηρία – EFCC –

Διεφθαρμένοι κυβερνήτες, άλλοι πολιτικοί που σχεδιάζουν να φύγουν από τη Νιγηρία – EFCC –

Mai 21, 2023 0 Von admin

Η Επιτροπή Οικονομικού και Χρηματοοικονομικού Εγκλήματος (EFCC) έχει ειδοποιήσει το ευρύ κοινό για την υποτιθέμενη κίνηση ορισμένων κυβερνητών και άλλων πολιτικών που κατηγορούνται για διαφθορά να εγκαταλείψουν τη χώρα πριν από την παράδοση στις 29 Μαΐου.

Ο εκπρόσωπος της EFCC, Wilson Uwujaren σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου σε μια δήλωση που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Η επιτροπή είπε ότι αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με τους διεθνείς εταίρους της για να διασφαλίσει ότι τα σχέδια θα ματαιωθούν.

Η επιτροπή δεσμεύτηκε ότι όλοι οι πολιτικοί παράγοντες που εμπλέκονται στη διαφθορά ενώ ασκούν δημόσια αξιώματα πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

Η δήλωση αναφέρει εν μέρει: «Και πάλι, η Επιτροπή επιθυμεί να ειδοποιήσει το κοινό σχετικά με τα σχέδια ορισμένων από τα φερόμενα διεφθαρμένα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα να εγκαταλείψουν τη χώρα πριν από τις 29 Μαΐου.

«Η Επιτροπή εργάζεται σε στενή συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους της για να ματαιώσει αυτά τα σχέδια απόδρασης και να φέρει τους εμπλεκόμενους στη δικαιοσύνη».