Γνωρίστε τους φοιτητές που ζουν σε ένα σκάφος σπίτι στο Λονδίνο

Γνωρίστε τους φοιτητές που ζουν σε ένα σκάφος σπίτι στο Λονδίνο

Februar 13, 2019 0 Von admin

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς είναι να ζεις σε ένα πλωτό σπίτι; Συναντήσαμε δύο φοιτητές από το Λονδίνο που έκαναν ακριβώς αυτό για να μάθουν τι είναι η ζωή σε μια βάρκα Πραγματικά όπως, καθώς και πόσο κοστίζει.

φοιτητές που ζουν σε ένα πλωτό σπίτι στο Λονδίνο

Όσον αφορά τη στέγαση φοιτητών, οι αίθουσες είναι γενικά το πρώτο λιμάνι προσέγγισης για τους περισσότερους. Αλλά ακόμη και αυτά μπορεί να είναι αρκετά ακριβά, ειδικά στο Λονδίνο.

Εάν δεν έχετε γονείς που ζουν ήδη στο Big Smoke ή μια καλά αμειβόμενη φοιτητική δουλειά στο Λονδίνο, η φοιτητική ζωή στην πόλη μπορεί να φαίνεται σχεδόν αδύνατη.

Αυτός είναι ο λόγος που οι φοιτητές φυσικής Mantas Pastolis και Jakub Zálešák εγκατέλειψαν τα κοινόχρηστα μπάνια και τις κουζίνες για να αρχίσουν να ζουν στον Τάμεση.

Το ζευγάρι βρήκε την αγαπημένη τους βάρκα, Τζίνα, στο eBay και μετακόμισε εκεί τον Σεπτέμβριο του 2018. Είναι η πρώτη φορά που κάποιος από τους δύο προσπάθησε να ζήσει σε μια βάρκα, αλλά αποφάσισαν να ρίξουν τον εαυτό τους στα βαθιά για τον τρίτο και τελευταίο χρόνο τους στο University College του Λονδίνου.

Τους συναντήσαμε το 2019 για να μάθουμε αν ήταν πραγματικά δυνατό να ζήσουμε σε ένα πλωτό σπίτι στο uni και πόσα χρήματα εξοικονομούσαν επιλέγοντας εναλλακτική φοιτητική στέγαση.

Πώς είναι να ζεις σε ένα πλωτό σπίτι;

φοιτητής σε πλωτό σπίτι στο Λονδίνο
Τόσο ο Mantas όσο και ο Jakub πάντα ονειρευόντουσαν να ζήσουν σε ένα πλωτό σπίτι. Μετά τη μετακόμιση, ο Jakub απολάμβανε τη ζωή στο Λονδίνο πολύ περισσότερο από ό,τι όταν ζούσε στη στεριά.

Όταν πρωτοήρθα στο Λονδίνο, πραγματικά δεν μου άρεσε. Είμαι από μια μικρή πόλη της Τσεχίας, οπότε βρήκα το Λονδίνο πολύ μεγάλο. Περπατούσα όμως στα κανάλια του Κάμντεν, πέρα ​​από τις βάρκες και σκέφτηκα: Θέλω πολύ να το κάνω αυτό!

Ο Jakub και ο Mantas είπαν ότι ένα από τα αγαπημένα τους πράγματα σχετικά με τη ζωή σε ένα πλωτό σπίτι ήταν η σφιχτοδεμένη κοινότητα που συνοδεύει. Το ζευγάρι έκανε φίλους σχεδόν παντού όπου ήταν αγκυροβολημένοι, και μάλιστα έκοψαν τα μαλλιά τους σε ένα κομμωτήριο σκαφών.

Τα πάρτι με σκάφος ήταν επίσης σημαντικά σημεία της ζωής στη θάλασσα, σύμφωνα με τον Jakub.

Κάποτε κάναμε ένα πάρτι με 15 άτομα στο πλοίο. Προσκαλέσαμε έναν φίλο που μένει επίσης σε ένα σκάφος αλλά είχε πάει στο Hackney, οπότε αποφασίσαμε την τελευταία στιγμή να πλεύσουμε προς αυτόν!

Και, όταν συζητήσαμε μαζί τους, είπαν ότι είχαν πλεύσει 240 μίλια από τότε που πήρε το σκάφος από το Σουίντον.

Ωστόσο, για ένα διάστημα ζούσαν χωρίς σύστημα κεντρικής θέρμανσης, κάτι που ο Μαντάς είπε ότι δυσκολευόταν να αντιμετωπίσει.

Το κρύο ήταν σκληρό. Μόλις μπήκατε μέσα, έπρεπε να αρχίσετε να μαγειρεύετε ή να φτιάχνετε τσάι για να ζεσταθεί το σκάφος και έπρεπε να αποκοιμηθείτε μέσα σε πέντε λεπτά μετά το φαγητό για να μην νιώσετε το κρύο το βράδυ!

Το είπε θυμούμενος δεν Το να ρίξεις πράγματα στο ποτάμι ήταν επίσης δύσκολο μερικές φορές.

Ο Jakub έπεσε δύο φορές στο κανάλι…

Μια φορά έκανα το πλύσιμο και πήγα να αδειάσω το νερό στο ποτάμι. Δεν μου φαινόταν πολύ βαρύ, αλλά όταν το πέταξα έξω όλα τα μαχαιροπίρουνά μας πέταξαν μαζί του!

Όπως υπήρχε χωρίς ντους στη βάρκα, τα αγόρια πλένονταν στο uni και έπλεναν στο σπίτι των φίλων τους ή στο πλυντήριο. Κανείς όμως από τους δύο δεν ένιωσε ότι η αλλαγή του τρόπου ζωής είχε επηρεάσει τους βαθμούς τους.

Όσον αφορά τις ακαδημαϊκές μου επιδόσεις, δεν με έχει επηρεάσει πραγματικά. Στην αρχή, ήταν λίγο δύσκολο, αλλά το είδα περισσότερο ως προσωπική πρόκληση. Έχει γίνει πολύ πιο εύκολο αφού έχουμε ταξινομήσει τα υδραυλικά και τα ηλεκτρικά.

Είναι ασφαλές να ζεις σε πλωτό σπίτι στο Λονδίνο; Σύμφωνα με τον Jakub, δεν είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα ασφάλειας:

Μέχρι στιγμής δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με την ασφάλεια. Κάποτε μας έκλεψαν ένα κομμάτι κόντρα πλακέ που ήταν κολλημένο στη στέγη μας. Αλλά στην πραγματικότητα μας έκαναν τη χάρη γιατί δεν είχαμε χώρο για αυτό στο σκάφος!

Πόσο κοστίζει να ζεις σε πλωτό σπίτι;

κουζίνα σε πλωτό σπίτι
Το να πληρώνεις για τα πάντα εκ των προτέρων δεν είναι φθηνή υπόθεση. Εάν σκέφτεστε να νοικιάσετε ή να αγοράσετε ένα σκάφος για να ζήσετε, θα χρειαστεί να εξοικονομήσετε ένα καλό ποσό για να αγοράσετε το σκάφος σας και να αναλάβετε τυχόν επισκευές.

Πληρώσαμε για το σκάφος από τις οικονομίες μας. Μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε μεταξύ 8.000 και 10.000 £ για ένα μικρότερο καταδρομικό σκάφος GRP (fibreglass) όπως το δικό μας. Τότε θα πρέπει να έχετε ένα μαξιλάρι περίπου 1.000 λιρών σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Το χρειαζόμασταν για θέρμανση, αλλά μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τον κινητήρα.

Ωστόσο, μόλις το συγκρίνετε με το κόστος του μέσου ενοικίου στο Λονδίνο, τα στοιχεία βγάζουν πολύ πιο νόημα.

Σύμφωνα με την National Student Accommodation Survey, το μέσο εβδομαδιαίο ενοίκιο στο Λονδίνο είναι 185 £ ανά άτομο, το οποίο ανέρχεται σε λίγο περισσότερο από 1.600 £ το μήνα για δύο άτομα – μεταξύ του 1/5 και του ενός έκτου του ποσού που πλήρωσαν ο Mantas και ο Jakub για το σκάφος τους.

Κόστος ελλιμενισμού στο Λονδίνο

πλωτό σπίτι στο Λονδίνο

Θα χρειαστείτε ένα άδεια ελλιμενισμού να μπορέσει να ζήσει σε ένα πλωτό σπίτι στο Λονδίνο, του οποίου υπάρχουν δύο είδη: βραχείας διαμονής και μακροπρόθεσμης. Και οι δύο διαφέρουν σε τιμές και εξαρτώνται από τη διάρκεια του σκάφους σας, καθώς και από τη διάρκεια της διαμονής σας.

Ο Μαντάς και ο Γιακούμπ είχαν ένα άδεια ελλιμενισμού βραχείας διαμονής το οποίο, με βάση το μήκος του σκάφους τους (27 πόδια), ήταν 550 £ και παρασχέθηκε από το Canal and River Trust. Μόνο που είχαν άδεια ελλιμενισμού βραχείας διαμονής σήμαινε ότι έπρεπε να μετακινήσουν το σκάφος τους δύο μίλια ανάντη κάθε δυο εβδομάδες.

Άδειες ελλιμενισμού μακράς διάρκειας διαφέρουν από τοποθεσία σε τοποθεσία, καθώς ορισμένες τοποθεσίες είναι πιο επιθυμητές από άλλες. Αυτά παρέχονται από μαρίνες και κλαμπ ιδιωτικών σκαφών και επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη να μείνει σε μια τοποθεσία για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα.

Φτιάξαμε έναν πίνακα για να συγκεντρώσουμε τα έξοδα του Μάντα και του Τζακούμπ τη στιγμή της συνέντευξής μας (εξαιρουμένης της αγοράς του πραγματικού σκάφους).

Αξίζει να έχετε κατά νου ότι πραγματικά είχαν απογυμνωθεί στα απολύτως απαραίτητα, οπότε αν είστε προσκολλημένοι στις ανέσεις του πλάσματός σας, μπορεί κάλλιστα να καταλήξετε να πληρώσετε λίγο περισσότερο.

Όταν αγοράσαμε το σκάφος, ο πωλητής είπε ότι δεν θα χρειαστείτε ψυγείο και νομίσαμε ότι ήταν τρελός. Αλλά στην πραγματικότητα δεν το κάνουμε. Εάν θέλετε να διατηρήσετε κάτι δροσερό, μπορείτε απλώς να το φυλάξετε σε ένα αεροστεγές κουτί έξω.

Κόστος διαβίωσης σε πλωτό σπίτι

Είδος δαπάνης
Κόστος*
Ξυλόσομπα
800 £ – 1.000 £
Καύσιμα
£50 για 140 μίλια
Ξύλο
300 £ για έναν χειμώνα
Kindling
£15 κάθε μήνα
Αέριο
£20 κάθε μήνα
Νερό
Ελεύθερος
Άδεια ελλιμενισμού
550 £ ανά έτος
Πλυντήριο
£12 κάθε μήνα
ΑΣΦΑΛΙΣΗ
80 £ – 300 £ ανά έτος

* Τα έξοδα μας τα έδωσαν ο Μαντάς Παστόλης και ο Jakub Zálešák το 2019.

Εάν το κόστος ενός σκάφους από υαλοβάμβακα είναι εκτός των δυνατοτήτων σας, ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον φοιτητή που ζούσε σε ένα γιοτ αξίας μόλις μερικών μηνών.

Συμβουλές για διαμονή σε πλωτό σπίτι

Μαθητές σε πλωτό σπίτι

Πρώτα απ ‚όλα, ο Jakub είπε: κάνε την έρευνά σου.

eBay και Απόλλων Ντακ είναι και τα δύο καλά μέρη για να ξεκινήσετε να ψάχνετε για σκάφος για αγορά.

Όταν βλέπετε ένα σκάφος, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ακριβώς πόσο καλή/κακή είναι η κατάστασή του και πόση δουλειά θα πρέπει να κάνετε σε αυτό, όπως εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης ή καλωδίωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Θα έλεγα σε όποιον σκέφτεται να ζήσει σε ένα σκάφος: κάντε πρώτα την έρευνά σας. Μάθετε πόσο θα κοστίσει και προσέξτε να μην αγοράσετε σκάφος με παλιά μηχανή!

Εάν το πλωτό σπίτι σας έχει μια αρκετά υποτυπώδη κατάσταση μπάνιου, μεριμνήστε για τη χρήση της τουαλέτας και να είστε έτοιμοι να περιορίσετε τα ντους. Να είστε έτοιμοι να ξεμείνετε από νερό, καύσιμα και βασικά να κάνετε τις περιπέτειές σας όπως έρχονται.

Και αν έχετε άδεια ελλιμενισμού βραχείας διαμονής, θα πρέπει να το συνηθίσετε κινούμαι τριγύρω τακτικά.

Είναι μια πλήρης αλλαγή του τρόπου ζωής και δεν είναι για όλους. Το να ζεις σε ένα σκάφος είναι σαν να έχεις δουλειά μερικής απασχόλησης. Στην αρχή, ήταν σαν μια δουλειά πλήρους απασχόλησης λόγω των επισκευών που έπρεπε να κάνουμε.

Τι γίνεται με τον προσωπικό χώρο; Λοιπόν, εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να μετακομίσετε σε ένα σκάφος με έναν φίλο ή σύντροφο, βεβαιωθείτε ότι οι συνήθειες διαβίωσής σας είναι σύμφωνοςέλαβε ο Jakub.

Ανησυχούσα πολύ για το θέμα του προσωπικού χώρου, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια χαρά. Το να ζει κανείς σε ένα σκάφος είναι σίγουρα ένα σημάδι ή το σπάσιμο κάθε φιλίας ή σχέσης!

Αναρωτιέστε αν θα μπορούσατε να χακάρετε τη ζωή με τον καλύτερό σας σύντροφο; Δείτε τους λόγους για τους οποίους πρέπει (και δεν πρέπει) να ζείτε με φίλους.